Cape Town Station | Makeka Design Lab

  • Reading time:2 mins read

The intervention on Strand Street is more akin to an urban scaling device than habitable architecture and is seen as an act to humanise and bring a tactile quality to the neomodern apartheid-inspired architecture of Cape Town Station.

© Makeka Design Lab

Historically subservient to the dictates of rail dominant ideology, the design actively seeks to create a user-centric solution for the integration and facelift for the deck- originally envisaged as part of an agreed upgrade for the World Cup 2010 and to enhance the public environment in the CBD. From the architects.

PROJECT INFORMATION
Client: Provincial Government Western Cape
Building Area: N/A
Completion: 2010
Address: Cape Town, Wester  

Source: makekadesigns.com  

PROJECT GALLERY

 
 

Leave a Reply